Hoe vraag je SEPP subsidie aan voor een gebruikte elektrische auto?

Als je een gebruikte elektrische auto wilt kopen of private leasen, kun je in 2023 een subsidie van € 2.000 aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Deze subsidie heet de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) en is bedoeld om de aanschaf van elektrische auto’s te stimuleren. Maar hoe vraag je deze subsidie aan en waar moet je op letten? In deze blog leggen we het uit.

SEPP

Wat zijn de voorwaarden voor de SEPP subsidie?

Om in aanmerking te komen voor de SEPP subsidie, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. We zetten ze hier op een rijtje:

  • Je bent een particulier en je hebt een geldig woonadres in Nederland.
  • Je koopt of private leaset een gebruikte elektrische auto die als zodanig is geproduceerd en niet is omgebouwd.
  • De elektrische auto heeft een actieradius van minimaal 120 kilometer (WLTP gemeten) en een catalogusprijs van minimaal € 12.000 en maximaal € 45.000.
  • De koop- of leaseovereenkomst staat op jouw naam en is gesloten op of na 1 januari 2023.
  • Het autobedrijf waar je de auto koopt of leaset, heeft de RDW-erkenning ‘Bedrijfsvoorraad’.
  • Je houdt de auto minimaal drie jaar in je bezit of je leaset de auto minimaal vier jaar.
  • Je kunt per persoon één keer subsidie aanvragen in de looptijd van de regeling.

Hoe vraag je de SEPP subsidie aan?

Als je aan de voorwaarden voldoet, kun je de SEPP subsidie online aanvragen via de website van de RVO. Je hebt hiervoor een DigiD nodig en een aantal documenten, zoals een kopie van de koop- of leaseovereenkomst, een kopie van het kentekenbewijs en een bankafschrift. Je kunt de subsidie aanvragen tot uiterlijk 60 dagen na de datum op de koop- of leaseovereenkomst.

De RVO beoordeelt je aanvraag binnen 13 weken en stuurt je een beschikking met de uitslag. Als je subsidie krijgt toegekend, wordt het bedrag binnen een week overgemaakt naar je rekening. Je moet wel rekening houden met het beschikbare budget voor de subsidie. Voor 2023 is er € 32,4 miljoen beschikbaar voor de koop en private lease van gebruikte elektrische auto’s. Als het budget op is, kun je geen subsidie meer aanvragen.

Hoe kan OnePlanetCars je helpen met de SEPP subsidie?

Bij OnePlanetCars vind je een ruim aanbod van gebruikte elektrische auto’s die voldoen aan de voorwaarden voor de SEPP subsidie. Wij helpen je graag met het vinden van de perfecte elektrische auto voor jou en met het aanvragen van de subsidie. Wij zorgen ervoor dat je alle benodigde documenten krijgt en dat je geen administratieve rompslomp hebt. Bovendien profiteer je bij ons van scherpe prijzen, goede garanties en een uitstekende service.Wil je meer weten over de SEPP subsidie of over ons aanbod van elektrische auto’s? Neem dan contact met ons op of kom langs bij onze showroom. Wij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te adviseren over de beste keuze voor jou. Met OnePlanetCars en de SEPP subsidie wordt elektrisch rijden wel heel aantrekkelijk!

Leave a Reply